Zo word jij de beste versie van jezelf

Social media, enerzijds een super manier om in contact te staan en te blijven met heel veel mensen tegelijk maar ook een valkuil voor wie niet erg stevig in zijn/haar schoenen staat. Facebook (lees: stoefdoek) is een aaneenschakeling geworden van de mooiste seflies (weliswaar met de nodige filtertjes erop), de lekkerste gerechten en hipste restaurantbezoekjes, de voorbeeldigste kinderen, de mooiste outfits, de meest exotische vakantiebestemmingen, …). Soms is het moeilijk om door dit ideaalbeeld heen te prikken en te beseffen dat er misschien aan die foto van de perfecte kinderen een fikse driftbui aan voorafging. Mensen die stevig in hun schoenen staan, kunnen de informatiestroom op Facebook perfect filteren. Voor wie nogal onzeker aangelegd is, kan dit leiden tot een lager zelfbeeld, jaloerse gevoelens of zelfs een gevoel van falen.

TIJD OM AAN DAT ZELFBEELD TE WERKEN DUS!

Jezelf accepteren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Doorgaans zijn we nogal streng voor onszelf en leggen we de lat te hoog. We spiegelen ons aan de levens van andere mensen met als gevolg dat we vaak een gevoel van falen ervaren. Als eerste moet je stoppen constant links en rechts te kijken en te focussen op je eigen, positieve eigenschappen. Er zal nl. altijd wel iemand mooier zijn, slimmer zijn, leuker wonen, een leukere job hebben, … Het aannemen van een positieve houding en het veranderen van kleine, eenvoudige dingen is al een goed begin. Leef in het hier en nu en geniet van alles dat het leven je te bieden heeft. Met deze tips leer je je leven iets meer mindful in te richten.

Hou van jezelf
Wees jouw eigen beste vriendin. Doe dingen die jou gelukkig maken. Jij bent uniek en jij bent goed zoals je bent. Accepteer dat en hou van jezelf.

Zorg goed voor jezelf
Eet goed, beweeg regelmatig, doe goed je best op school of op je werk, neem voldoende ontspanning en doe wat je gelukkig maakt. Probeer je dagelijks een momentje af te zonderen; even weg van alles en iedereen en alleen met jezelf. Neem de tijd om even te mediteren of stil te staan bij de dingen.

Geniet van de kleine dingen
Ons leven zit vol verplichtingen, waardoor het belangrijk is dat we de tijd nemen om dingen te doen waar we oprecht van genieten. Dat draagt niet alleen bij aan je geluk, maar zorgt er ook voor dat je gezond en productief blijft. Iets doen wat je leuk vindt, geeft je een energieboost, waardoor dat to-do lijstje opeens een stuk minder lang lijkt dan je dacht. Maak eens een lijst van alle dingen die je leuk vindt om te doen en maak er ook tijd en ruimte voor vrij om deze dingen echt uit te voeren. Jij bent het waard!

Weet wat voor soort persoon je bent en wilt zijn
Wat droom jij? Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Wat is jouw levensmotto? Welke normen en waarden heb je? Waar zie je jezelf werken? Wat voor soort mensen wil jij om je heen hebben? Het is goed om na te denken over de toekomst, ook al lijkt het nog enorm ver weg.

Verbeter jezelf
Niet iedereen is perfect en dat hoeft ook helemaal niet maar probeer de dingen waar je in de dingen waarin je minder goed bent te verbeteren.

Wees dankbaar voor wat je hebt
Wees dankbaar voor wat je hebt en probeer ipv. te focussen op mensen die het in jouw ogen beter hebben, te gaan focussen op zij die het minder goed hebben. Je zal al vlug tot het besef komen dat je het niet al te slecht hebt. Wees dankbaar voor de mensen die je rondom je hebt, voor je gezondheid, je job, je sociaal leven, je materiële dingen als zijn die uiteindelijk niet zo belangrijk, … wees dankbaar voor je leven.

Maak mensen blij
Het is bewezen dat je gelukkig wordt door andere mensen blij te maken. Het geeft voldoening en je krijgt een fijn gevoel van. Je kunt mensen op heel veel verschillende manieren gelukkig maken, meestal zonder dat het je geld kost. Jouw tijd en aandacht, een oprechte glimlach en een compliment kunnen iemands dag helemaal goedmaken.

Geloof in jezelf
Zeg iedere dag tegen jezelf dat je geweldig bent. Op die manier geef je je zelfvertrouwen alvast een boost. Kruip af en toe in de huid van Pipi Langkous wanneer ze zegt: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan”.Kom voor jezelf op, toon initiatief en ga ervoor. Heb een hands-on mentaliteit en werk voor je dromen.

 ×

Hey it's Mie!

Zie jij ook de bomen door het bos niet meer? Stel me gerust een vraag hieronder of stuur een mail naar

annemie@itsmie.be

× Hoe kan ik je helpen?