Je website is aan vernieuwing toe

Wanneer je start met een nieuwe zaak is het maken van een goeie website één van de belangrijkste dingen op je to-do lijstje (naast je naam en logo weliswaar). Een website is je digitale visitekaartje. Hoe vaak betrap jij je erop een zaak af te rekenen op een onoverzichtelijke of lelijke website? Persoonlijk ga ik er nogal ver in. Wanneer ik op zoek ben naar product x zal ik eerder geneigd zijn een winkel on- of offline te benaderen die zijn branding helemaal op punt heeft staan. Noem het beroepsmisvorming. Ik noem het professionalisme. Een zaak met een deftige, overzichtelijke, responsieve website weet waar hij/zij mee bezig is en straalt gewoon vertrouwen uit.

Domeinnaam

Bij het kiezen van de naam voor je zaak zou je allereerst moeten checken of die bepaalde domeinnaam nog vrij is. Tegenwoordig kun je met alle mogelijke extenties werken (.be, .com, .net, .vip, .luxury, .design, …. je kan het zo gek niet bedenken). Zelfs hier kan het creatieve proces al beginnen. Denk aan maar bol.com waarbij de .com een onderdeel is geworden van de naam. Geen haar op je hoofd dat ooit naar bol.be zal googelen.

CMS

Wij werken met het alom bekend WordPress. Heel gebruiksvriendelijk en logisch en de mogelijkheden zijn enorm. Afhankelijk van wat jij mooi vind en met welk doel je een website bouwt, kiezen we een bepaald thema dat wij vervolgens volledig afstemmen op jouw look & feel. Zo zijn er thema’s voor een blog-website, een webwinkel, een portfolio website, … Samen gaan we op zoek. Nadat de website volledig is gevuld en gepersonaliseerd is, kan de info achteraf makkelijk geüpdate worden.

Responsieve website

Tegenwoordig worden websites bekeken zowel vanop een desktop als een laptop, tablet of smartphone. Maw. is het van belang dat de website overzichtelijk blijft op elke grootte van scherm.

Content

Na een verkennend gesprek waarin duidelijk werd met welke bedoeling er een website wordt gebouwd en welke de look&feel zal zijn is uiteraard de inhoud van groot belang. En hier komt het verhaal van storytelling en SEO-vriendelijke inhoud aan te pas waar ik in een latere blog over zal uit wijden.

 

Denk je eraan een nieuwe website te bouwen of is je huidige website aan een grondige restyling toe? It’s Mie helpt je graag verder!