Doe eens een minddump

Heb jij ook soms het gevoel dat je veel aan je hoofd hebt? Er schieten je dan constant to do’s door je hoofd op de meest vreemde momenten. Herken je dat ook? Je bent een mail aan het beantwoorden en bedenkt je dat je nog een afspraak bij de tandarts moet maken of je staat bij de bakker en het schiet je te binnen dat nog een offerte moest maken. Onze hersenen sturen ons constant reminders over de dingen die we moeten doen. Alleen hebben ze geen gevoel voor ritme en timing waardoor de reminders op het verkeerd moment binnenkomen of net te laat. Allemaal tekenen van ‘te veel aan je hoofd te hebben waardoor er geen structuur meer in zit’.

Los van al deze dagelijkse ‘to do’s’ heb je misschien nog andere dingen aan je hoofd; maak je je misschien zorgen over je vader die in het ziekenhuis ligt of ligt er een aanvaring met een vriendin je nog op de maag. Al die chaos tezamen maakt dat je je misschien niet op en top gelukkig voelt.

 

Hoog tijd om eens een minddump te doen!

Ga even rustig zitten en neem er een notabloc en pen bij. Schrijf in het midden van het blad de zin “Wat staat mijn geluk in de weg”? Schrijf nu er omheen een aantal dingen die meteen in je opkomen. Van vervelende dagen die je elke dag opnieuw uitstelt tot privé gebeurtenissen in je leven. Schrijf het van je af. Misschien een moeilijk iets om eraan te beginnen maar je merkt dat je, door erover na te denken, steeds meer items zult vinden die een plekje op dat blad verdienen.

 

Ga ermee aan de slag

Wat zijn de 2 of 3 zwaarste punten? Wat staat je geluk het meest in de weg? Omcirkel ze zodat je ze kunt onderscheiden van de rest. Je hebt nu in kaart gebracht wat jou het meest bezighoudt. Je hebt je zorgen concreet op papier gezet zodat je er iets mee kunt doen. Bekijk je punten en ga ermee aan de slag. Jij weet het best hoe je ze kunt aanpakken en wat je moet doen om ze van je lijstje te krijgen. Start met de omcirkelde punten.

Zorg dat je altijd en overal je notabloc bij je hebt. Schrijf geregeld frustraties van je af. Breng ze in kaart en pak ze aan. Dit alleen al maakt je meer ontspannen en kan je gelukt alleen maar bevorderen!×

Hey it's Mie!

Zie jij ook de bomen door het bos niet meer? Stel me gerust een vraag hieronder of stuur een mail naar

annemie@itsmie.be

× Hoe kan ik je helpen?