Maak je (huis)kantoor zomerklaar

Ook volgende week worden we weer getrakteerd op zomerse temperaturen. Zalig om dan ’s middags wat zonne-energie te tanken op een zomers terras met een home made ice tea. Je zou er nog een hele namiddag kunnen doorbrengen maar… duty calls. Probeer daarom je werkplek of thuiskantoor zo zomers mogelijk in te richten zodat je dat gevoel nog een hele namiddag kunt vasthouden.

De positieve invloed van licht

Zorg dat er veel daglicht binnenvalt in je kantoor. Laat die zon maar binnen en zet de ramen zo nu en dan even open. Maar zie dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Stel je airco in op een aangename temperatuur (niet te koud) of plaats een ventilator. Wanneer je je ogen dan even dichtdoet waan je je meteen op een of ander strand met een zachte zeebries door je haren ­čÖé

Zorg voor een perfecte vochtigheidsgraad

Door een airco kan de lucht ook snel te droog worden. En droge lucht is slecht voor je ogen. Plaats daarom best een luchtbevochtiger. Er bestaan modellen m├ęt aangenaam geurtje. Zo heb je meteen 2 vliegen in 1 klap. Want ook je favoriete geur kan de werksfeer alleen maar bevorderen.

Verplaats je terras naar binnen

Planten hebben niet alleen een decoratieve functie maar ze zuiveren ook de lucht in je kantoor. Zorg voor een paar grote kamerplanten en decoreer naar hartelust met kleine tafelplantjes en cactussen. Thuis heb je wellicht leuke accessoires op je terras. Decoreer ook je huiskantoor op die manier; kaarsjes, vaasjes, lampjes, … Als je er maar goedgezind van wordt!

Probeer tot slot het deze zomer misschien gewoon iets rustiger aan te doen. De boog kan niet altijd gespannen staan. Geniet van een extra lange lunchpauze of van een snipperdagje hier en daar. Geniet gewoon van alles wat je doet of het nu werken of ontspannen is. En doe het bewust!

Ik wens jullie een schitterende zomer toe!

Lieve groetjes,

Annemie

 ×

Hey it's Mie!

Zie jij ook de bomen door het bos niet meer? Stel me gerust een vraag hieronder of stuur een mail naar

annemie@itsmie.be

× Hoe kan ik je helpen?