Het belang van een comfy werkplek

Het moeilijkste aspect van de stap naar een zelfstandige job was voor mij ongetwijfeld het wegvallen van collega’s. Ik miste de gezellige babbel, mijn eigen burootje op het werk en ‘naar’ mijn job gaan. Het kostte me aanvankelijk veel moeite om thuis ‘mijne draai’ te vinden. Ik verhuisde van de tafel in de living naar de keukentafel en van de keukentafel naar mijn buro.

Veel mensen onderschatten die kleine extraatjes die ervoor zorgen dat je je goed voelt in je job. Het gaat niet enkel om dat loon dat je verdient of het soort werk dat je doet. Het is eigenlijk een combinatie van al die kleine dingen die maken dat jij een goed gevoel krijg bij het uitoefenen van je job. En je werkplek is daar zeker eentje van.

ZORG VOOR EEN COSY PLEKJE
Richt je kantoor zo in dat je er graag vertoeft. Kaarsjes, een mooie mat, een toffe burolamp en comfortabel meubilair. Maak er je eigen comfy plekje van. In mijn netwerk heb ik zeker een paar toffe adresjes voor je.

Jools
Elcado
l’Ile en Ville

 

EEN GROEN KANTOOR
Hoeveel planten heb jij in je kantoor? Planten zijn essentieel om de lucht in een ruimte te zuiveren. Zorg voor wat groen op je buro. Het zorgt voor extra sfeer. Maar een droogboeketje hier of daar is ook altijd mooi. Ook hiervoor heb ik wel een paar leuke adresjes:

The flower shop by Jill
Rooses And More

 

FRISSE LUCHT
Heb je wel eens nagedacht over de kwaliteit van de lucht waarin je je de hele dag bevindt? Droge lucht is slecht voor je ogen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid ook niet bevorderlijk is voor je gezondheid. De combinatie van luchtvochtigheid en temperatuur heeft een enorme impact op je werkplek. Zet dus regelmatig een raam open of zorg voor een waterverdamper. De ideale oplossing want zo combineer je een gezonde lucht mét een fris geurtje!

Apotheek Melotte

 

LEKKER RUIKEN IS LEKKER WERKEN
Ook de geur van de lucht kan van invloed zijn op hoe je je op je werk voelt. Je kent vast het principe van aromatherapie wel. Ook op je werkplek kan dit positieve effecten hebben: een specifieke geur kan er zomaar toe leiden dat je beter in je vel zit en dus ook lekkerder op je plek zit. Dus verstuiven maar.

Apotheek Melotte

 

NEEM VOLDOENDE MINIPAUZES
Neem voldoende pauzes. Ga even naar toilet, haal iets te drinken, maak een ommetje in de buitenlucht of doe een boodschapje.
Door af en toe je bureau te verlaten en frisse buitenlucht in te ademen, voel je je gezonder en alerter als je op je werkplek bent.

 

YOGA of PILATES
Ook Yoga of Pilates kan enorm helpen om even te ontstressen. Zen in je lichaam is zen in je hoofd. Even helemaal aan niks denken om daarna weer met een fris kopje verder te werken. En wanneer we weer mogen, zijn deze plekjes van ontspanning misschien iets voor jou:

Pilates Body Center
Focus Forward

 

MINDER KOFFIE, MEER THEE
Het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tip die er is, maar ook als je (bijna) de hele dag stil zit, is het heel belangrijk om genoeg te drinken. Het is ok om de dag te beginnen met een lekker kopje koffie maar probeer door de dag je glaasjes water af te wisselen met heerlijke thee. Probeer de nieuwe thee’tjes van Elcado eens uit!

Elcado

Maak van je werkspot een inspirerende plek waar je elke dag letterlijk en figuurlijk thuiskomt!

 

Liefs,

Mie×

Hey it's Mie!

Zie jij ook de bomen door het bos niet meer? Stel me gerust een vraag hieronder of stuur een mail naar

annemie@itsmie.be

× Hoe kan ik je helpen?